Contacteer ons »

Nood aan sportkinesitherapie? Bij Kinepunt Oudegem ben je aan het juiste adres!

Sportblessures kunnen iedereen overkomen! Sportkinesitherapie richt zich op de revalidatie van sportgerelateerde letsels en klachten, zoals acute of chronische peesaandoeningen, spierletsels, kraakbeenlijden, instabiliteitsklachten, overbelastingsletsels,…

De oorzaak van de pijnklachten ligt vaak dieper dan je denkt. Analyse van het letsel en het trainingsverhaal laat toe om de oorzaak te vinden en gericht aan te pakken.

Optimale terugkeer naar de sport

Het revalidatieplan omvat manuele technieken en oefentherapie, waarbij ook aandacht is voor conditietraining, alsook preventie om zo het risico op herval te verlagen. Wie zijn trainingen compleet opbouwt, zal het risico op blessures verlagen. De patiënt wordt in zijn geheel bekeken en de revalidatie wordt individueel afgestemd, elke sporter is immers uniek! We begeleiden naar een optimale terugkeer naar de sport.

We gebruiken hiervoor ook tape. De niet-elastische (witte) sporttape wordt enkel nog gebruikt om een gewricht te stabiliseren, bijvoorbeeld na distorsie. We werken in de praktijk echter vooral met elastische kinesiotape (Medical Taping Concept) om spieren en gewrichten te ondersteunen in hun werking. Hierbij wordt de beweeglijkheid van het gewricht niet beperkt en wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd. Ideaal voor het herstel!

Kinepunt Oudegem, de praktijk voor jou!

Bij Kinepunt Oudegem richten we ons op àlle sporters. Dus ook de recreatieve sporter, die zijn conditie wil verbeteren met een wekelijks loopje. Contacteer ons en we bieden jou de sportkinesitherapie aangepast aan jouw noden!

Blijf niet zitten met pijn of vragen! Contacteer ons.