Contacteer ons »

De aanstaande moeder wordt tijdens de zwangerschap (prenatale kine) en na de bevalling (postnatale kine) begeleid.

Prenatale kine

We trachten de aanstaande moeder zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. We geven uitleg over hoe de bevalling kàn verlopen en leren technieken aan die zij nodig heeft voor een vlotte bevalling zonder angst. We geven antwoord op vragen zoals: Hoe zal het beginnen? Wat is een wee? Hoe vang ik die op? Wanneer moet ik naar het ziekenhuis? Hoe moet ik persen? Wat is puffen? En kan mijn partner helpen? Ook praktische dingen komen aan bod, zoals: Wat neem ik mee naar het ziekenhuis? Kan een zelfstandige vroedvrouw iets betekenen? Wat is een lactatiedeskundige? … Hoe beter een zwangere vrouw geïnformeerd is, hoe zelfverzekerder ze de bevalling zal doormaken!

Praktisch

Prenatale lessen worden doorgaans aangevat rond 32 weken en omvatten 2 lessen van 1 uur. De partner mag meekomen.

Klachten tijdens de zwangerschap kunnen op élk moment behandeld worden! Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit, gezwollen benen of beginnende spataders, urineverlies vroeg of laat in de zwangerschap,… Een specifieke behandeling past bij elk probleem.

Postnatale kine

Ongeveer 4-6 weken na de bevalling wordt het écht puffen en zweten! De impact van de zwangerschap op het lichaam is groot! We trainen in de eerste plaats de bekkenbodemspieren en de buikspieren, maar ook bilspieren, borstpieren en de algemene conditie komt aan bod. Steeds wordt rekening gehouden met de eventuele klachten, soort bevalling, en de conditie en doelen van de mama.

Ook klachten na de bevalling worden behandeld; zoals littekenbehandeling na een keizersnede, bekkenpijn, rugpijn, urineverlies, pijn bij vrijen, gewichtsproblemen, …

Blijf niet zitten met pijn of vragen! Contacteer ons.