Contacteer ons »

Nood aan manuele therapie in regio Aalst? Welkom bij Kinepunt Oudegem

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op klachten van het bewegingsapparaat; de wervelzuil en de gewrichten van de bovenste en onderste ledematen; nek-en rugklachten, gewrichts- of spierpijnen, hoofdpijn, duizeligheid (BPPV en vertigo), whiplash, temporo-mandibulaire klachten, …

Eén geheel

Aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek worden de mogelijke oorzaken van jouw klachten in kaart gebracht. Zowel gewrichten en spieren, als zenuwbetrokkenheid worden bekeken. Heel belangrijk voor het manueel therapeutisch onderzoek is, dat het lichaam als “één geheel” beschouwd wordt.

De manuele behandelingstechnieken omvatten mobilisaties, oscillaties en zachte manipulaties van de gewrichten, neurogene mobilisaties, stretchingstechnieken, triggerpuntbehandeling en harmonische technieken. Aanvullende technieken zijn medische trainingstherapie, oefeningen voor het houdings- en bewegingsgevoel, bewegingsadvies, rug- en nekschool en McKenzie Therapie.

Ons doel is gericht op het snel kunnen hervatten van je activiteiten!

Kinepunt Oudegem, de praktijk voor jou!

Om up-to-date te blijven en om de herkenning van “Manueel Therapeut” te behouden, blijven wij ons voortdurend bijscholen. Heb je manuele therapie nodig? Neem contact op!

Blijf niet zitten met pijn of vragen! Contacteer ons.