Contacteer ons »

Bij ons ben je in goede handen!

Kinepunt Oudegem

Therapie op maat

Kinesitherapie

Onze sterkte ligt in de grote variatie aan specialisaties waarover ons team beschikt, waardoor we steeds doorgedreven een probleem kunnen uitspitten en behelpen. In onze frisse ruime praktijk met een ruime variatie aan oefenmateriaal kan je optimaal revalideren.

Totaalbehandeling

De patiënt wordt in zijn geheel bekeken en de behandeling wordt individueel afgesteld, ieder persoon en elke klacht is immers uniek! De oorzaak van de pijnklachten ligt vaak dieper dan je denkt. Een adequate analyse van de klachten laat toe om de oorzaak te achterhalen en deze gericht aan te pakken. Ook preventie vormt een groot onderdeel van onze behandelingen

Professioneel team

Complementaire therapeuten, elk bedreven in diverse specialisaties, bekijken ieder individu in zijn totaliteit. Een doelgerichte actieve aanpak, duidelijke communicatie met de patiënt en tussen de therapeuten onderling, bijscholingen op regelmatige basis, maar ook eindeloos enthousiasme en positivisme typeren onze praktijk.

Blijf niet zitten met pijn of vragen! Contacteer ons.

Ontdek onze therapievormen:

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie richt zich op de revalidatie van sportgerelateerde letsels en klachten, zoals acute of chronische peesaandoeningen, spierletsels, kraakbeenlijden, instabiliteitsklachten, …

Myofasciale therapie

Deze therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. Er ontwikkelen zich pijnpunten die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone.

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale opstapeling van vocht in de weefsels. De drainage van het lymfevocht in ons lichaam kan bemoeilijkt worden om verschillende redenen.

Kinesitherapie en revalidatie

Van een whiplash tot knieprotheses, bij de kinesitherapeuten van Kinepunt Oudegem kan je terecht met alle orthopedische letsels en musculoskeletale aandoeningen. De kinesisten van Kinepunt Oudegem stellen voor jou een individueel plan en behandelschema op om de aandoening zo snel mogelijk te corrigeren. Op zoek naar een kinesist? Aalst is de plaats waar je woont? Of woon je in de buurt van Dendermonde? Kinesist Kinepunt is gevestigd in Oudegem en dus perfect te bereiken voor jou!

De specialisaties van onze kinesitherapeuten

De revalidatie van klachten betreffende de spieren, botten en gewrichten wordt behandeld door middel van manuele therapie. Daarbij wordt het lichaam als één geheel beschouwd en worden verbanden gelegd tussen verschillende delen en stelsels van je bewegingsapparaat. Bij sportkinesitherapie richten we ons dan weer op de revalidatie van sportgerelateerde letsels en klachten. Bij Kinepunt Oudegem kunnen patiënten ook behandeld worden d.m.v. myofasciale therapie. Deze therapie behandelt pijn veroorzaakt door het verkeerd functioneren van spieren.

Verder kan iedereen die last heeft van oedeem of zwelling beroep doen op de kinesisten van Kinepunt Oudegem voor manuele lymfedrainage ad modum Vodder. Ziekte of stress kan er immers voor zorgen dat ons lymfestelsel de lichaamscellen niet meer op een normale manier kan onderhouden. Onze kinesisten nemen daarvoor de drainage van de lymfe manueel onder handen. Wie begeleiding nodig heeft bij een zwangerschap kan er dankzij Kinepunt Oudegem voor zorgen dat het lichaam voorbereid en in conditie is tegen de bevalling.

Daarnaast kan je bij onze kinesitherapeuten ook terecht voor preventie en sportbegeleiding.

Maak telefonisch je afspraak bij Kinepunt Oudegem

Kinepunt Oudegem zorgt voor fysiek comfort als kinesist. Aalst is jouw huidige woonplaats? Of ben je van Dendermonde? Kinesist in Oudegem, Kinepunt Oudegem, staat klaar voor jou! Voor professionele dienstverlening en een persoonlijke aanpak in kinesitherapie kan je ons vinden in onze praktijk in Oudegem. Contacteer ons telefonisch voor een afspraak of kom vrijblijvend langs voor professioneel advies.